Test av Guideline Haze v2 4/6

May 11, 2016 | Av Christian Larsen
Guideline Haze v2 4/6
0

Guideline Haze v2 4/6 är en flugrulle gjord för att användas på spön i klass 4-6. Jag själv använder den på ett klass 4 guideline EXP4 spö och till det passar den utmärkt. Rullen skulle även vara perfekt storleksmässigt till ett klass 5 spö men till ett klass sex skulle jag tycka att den är lite för liten. För att vara en rulle med skivbroms är den på 135 gram ganska lätt och sitter därmed perfekt på ett av dagens moderna, lättare spön.


Bromsen i Haze v2 är bra. Den är jämn men skulle kunna vara lite mjukare. Det är dock inget som jag kan tänka mig kan orsaka problem vid fiske så länge man inte regelbundet fiskar med tafs som är 0,13 mm eller tunnare. Bromsen är även helt tätad och håller därmed all smuts ute och gör även rullen saltvattenbeständig. Bromsen går även att ställa stenhårt, hårdare än det finns anledning till egentligen. Det är dock bra att veta att det finns gott om bromskraft ifall det skulle behövas. Bromsratten sitter lättillgänglig och är lätt att fatta tag om.


Haze v2 är även riktigt snygg med sina många detaljer och röda bromscylinder. Den saknar knarr vid invevning men har en lätt knarr vid utdragning av lina. Vevknoppen är lagom stor och skön att hålla i. Rullen har gott om plats för backing, den har plats för ca 100 meter 20lbs backing tillsammans med en flytande WF5 lina.


Överlag sett är Haze v2 en bra rulle som duger gott och väl till det mesta fisket i Sverige. Under de 2 år jag har använt den har den fungerat utmärkt. Det enda som hänt är att den har fått lite slitmärken och att vevknoppen har börjat glappa lite.


Produktlänk:


Share:

Kommentarer:

Ingen kommentarer
Du måste logga in för att kommentera

Betyg

Kvalitet:

Betyg

Ditt betyg:
Totalt: 0 (1 betygs)
Design:

Betyg

Ditt betyg:
Totalt: 0 (1 betygs)
Användbarhet:

Betyg

Ditt betyg:
Totalt: 0 (1 betygs)
Skrytfaktor:

Betyg

Ditt betyg:
Totalt: 0 (1 betygs)
Pris:

Betyg

Ditt betyg:
Totalt: 0 (1 betygs)
Total: 0/25

Fördelar

+ Snygg design

Nackdelar

Läsarbetyg

Är det här testet hjälpsamt?

0%
0%

0 användare har röstat

Senaste testen

Mest lästa

Mest diskuterade

Kategorier