Användarguide

 

Den här artikeln är till för dig som vill ha ut maximal behållning av vår sida. Vi har försökt bygga in så mycket funktionalitet, information och användarvänlighet som möjligt i butiken och vår ambition är att alltid försöka göra upplevelsen för dig som kund så bra det bara går.

En del av vår affärsidé är ju:

"Vi vill tillhandahålla riktigt bra utrustning, bra service, snabba leveranser, konkurrenskraftiga priser och god produktkännedom på en lättöverskådlig och informativ plattform för dig som konsument."

Vilket också är precis vad vi försöker åstadkomma. Vi vet också att det ibland är svårt att direkt känna till och förstå alla funktioner som finns på en ny sida, så den här artikeln är till för att underlätta ditt användade av våra tjänster.

Artikeln har följande underrubriker, om du klickar på någon av dem så kommer du direkt till det avsnittet:

  1. Använda sidan på olika enheter (responsiv design)
  2. Hitta produkter i vårt sortiment
  3. Hitta information om produkter
  4. Jämföra produkter
  5. Annan viktig information

Använda sidan på olika enheter

Vi har sett att våra kunder gärna använder flera olika enheter för att använda butiken. För några år sedan använde de flesta internet via sin dator i hemmet eller på jobbet, men det mönstret har förändrats till att även innefatta smarta mobiltelefoner, surfplattor och andra uppkopplade enheter.

Detta ställer stora krav på smart design eftersom det betyder att vi måste bygga vår butik för att passa många olika skärmstorlekar för att tillgodose alla kunders behov. Vi har därför valt att bygga vår sida i det som kallas för "responsiv webdesign" vilket helt enkelt betyder att vår butik känner av vilken storlek din skärm har och anpassar innehållet för att ge dig en bra upplevelse.

Detta innefattar även att de traditionella "textlänkarna" som är svåra att träffa med fingret på en pekskärm har blivit färre och att vi gjort knappar och menyer större och tydligare för att ge en bättre upplevelse även på mindre skärmar.

Den responsiva designen innebär att vissa element på sidan kan ändra storlek eller position beroende på upplösningen på din skärm, men vi har byggt det på ett sånt sätt att de i möjligaste mån ska återfinnas där du är van vid att hitta dem.

Det är trots allt ett ganska gediget arbete att bygga åtta hemsidor istället för en. Om du hittar något fel vi missat eller saker som inte fungerar som de ska på sidan ber vi dig därför kontakta vår kundtjänst så att vi kan rätta till problemet och göra din upplevelse ännu bättre.

Om du vill leka lite med den responsiva designen så är det enkelt - ändra bara storleken (bredden) på din webbläsare så ser du hur sidan arbetar för att anpassa sig - precis som vi arbetar för att ge dig den bästa servicen.

Responsiv webdesign på www.activeoutfit.se


Hitta produkter i vårt sortiment

Det finns fyra huvudsakliga sätt att navigera i vårt produktsortiment; genom att leta i en produktkategori, genom att leta på tillverkare, genom att använda produktfilter eller genom att söka direkt på det du letar efter.

1. Produktkategorier - I toppmenyn hittar du snabbt och enkelt fram till de produkter du söker genom kategorier och underkategorier. Det här är ett trevligt sätt att "spatsera" genom butiken och upptäcka vårt sortiment.

2. Varumärken - På rullistan ovanför kategorimenyn kan du välja vilken tillverkare du vill se produkter från och kommer då till en sida där du ser alla produkter från det varumärket.

3. Sök - I sökrutan längst upp i högra hörnet kan du söka på en specifik produkt, en produkttyp, ett tillverkarnamn eller något annat nyckelord för att hitta det du letar efter. Din sökning måste inte vara exakt och vårt system presenterar troliga sökresultat direkt under sökrutan i takt med att du skriver in informationen.

4. Produktfilter - På alla kategorisidor finns ett produktfilter i högerspalten. Produktfiltret låter dig välja att enbart visa produkter som uppfyller de egenskaper du vill filtrera på. Alla produktkategorier kan sorteras på underkategorier, lagerstatus, tillverkare och pris. Utöver detta så kan vissa produktkategorier även sorteras på andra egenskaper som har med just den kategorin att göra.

Produktnavigering


Hitta information om produkter

På varje produktsida finns det ett antal underrubriker med olika typer av information. Du hittar dem längre ned på sidan under produktbilderna och den inledande beskrivningen. 

Det är inte alltid alla underrubriker finns eftersom de döljs om det inte finns någon relevant information för just den produkten du tittar på. När du kommer in på produktsidan är dessa informationskategorier öppna och synliga, men du kan "fälla ihop" och "fälla ut" dem genom att klicka på rubriken för att enklare kunna navigera dig till den information du söker.

Underrubriker på produktsidan 

Låt oss titta lite närmare på varje underrubrik:

Mer information - Precis vad det låter som, här hittar du en utförligare beskrivning och mer information om din produkt.

Datablad - Här hittar du specifik data på produkten, såsom längd, vikt och andra viktiga egenskaper som kan variera från produkt till produkt.

Ladda ner - På många produkter finns det olika typer av dokument att ladda ner direkt från vår sida, exempelvis produktblad och manualer. Vi tycker inte att du som kund själv ska behöva leta efter sånt på nätet, istället försöker vi göra det åt dig så att du ska kunna hitta den typen av information direkt hos oss.

Videos - Om det finns videomaterial som handlar om produkten så hittar du det under denna meny.

Tillbehör - Vi har försökt göra det enkelt för dig att hitta de tillbehör som passar till din produkt. Under den här menyn hittar du andra produkter i vårt sortiment som passar till din produkt, som en hjälp för att veta vilka av våra produkter som kan användas tillsammans.

Produktrecensioner - Som användare kan du både recensera de produkter du köpt och läsa vad andra har skrivit.


Jämföra produkter

Produktjämförelser är enkla att göra. Det enda du gör är att kryssa för de två produkter du vill jämföra i produktlistan och sedan klicka på knappen "Jämför" som finns längst ned i produktlistan.

Produktjämförelse

Då kommer du till en sida där du tydligt och överskådligt kan jämföra produkternas egenskaper mot varandra.

Jämförelsesida

Det är ett noggrant arbete att lista information om alla olika produkter, vilket kan leda till att vi då och då kan göra misstag. Tipsa oss gärna om du hittar något som du tycker verkar felaktigt i produktinformationen eller om det är produkter som du tycker saknar information.


Annan viktig information

Under titeln "Information" i högerspalten samt längst ned på sidan hittar du flera praktiska länkar. Några av dessa är:

Kundtjänst - Här kan du kontakta oss direkt via vårt kontaktformulär. Självklart går det även bra att ringa till oss med telefonnumret du finner längst upp på sidan.

Köpvillkor - Här hittar du våra fullständiga köpvillkor, inklusive frakt- och leveransvillkor, information kring dina rättigheter om ångerrätt, reklamationer, osv.

Om oss - Här hittar du mer information om Active Outfit, vilka vi är som ligger bakom företaget, osv..

Guider - Här hittar du all möjlig information om vad man ska tänka på när det gäller val av olika produkter. Exempelvis tips och råd om att välja jaktkniv, standarder för ficklampor, garantiuppgifter för olika tillverkare, vattentäthet på klockor, med mera.

Personuppgiftspolicy - I dessa dagar är det mycket diskussioner runt hanteringen av känslig information på internet. Det tycker vi är bra och har därför gjort det enkelt för dig att läsa mer om hur vi hanterar din information som kund.

Information


Avslutningsvis

Det här är en kort genomgång av de viktigaste delarna på sidan. Vi hoppas att du kommer att ha nytta av de olika funktionerna och att du trivs bra med att handla hos oss på Active Outfit.

Du är självklart alltid varmt välkommen att kontakta oss med feedback, frågor och förslag på förbättringar!

Med vänliga hälsningar,
Active Outfit

Till toppen av sidan