Köpvillkor

 

Leverans och frakt  Betalning Sortimentsgaranti   Priser och prisgaranti
 Fria byten och ångerrätt Reklamationer   Personuppgifter  Övrigt

Köpvillkor hos Active Outfit

Danholmen Active Outfit AB är ett registrerat svenskt aktiebolag med organisationsnummer 556863-2896, VAT SE556863289601

Kontaktuppgifter

Tel: 08-515 100 06
Mail: info@activeoutfit.se

Adress: Vikdalsvägen 50, 131 52 Nacka 
Besök vår butik

Du är alltid välkommen att kontakta oss och vi svarar på frågor som rör ordrar senast inom 2 arbetsdagar, men oftast betydligt snabbare.


Leverans och frakt

Vi samarbetar med PostNord vid leveranser. Ordinarie fraktkostnad är 49 kr, men för order med ett ordervärde överstigande 499 kr erbjuder vi fri frakt. På särskilt tunga eller skrymmande leveranser kan extra fraktkostnader tillkomma, i så fall framgår det både på produktsidan och i kassan.

Det går också bra att hämta beställningar direkt hos oss i butiken på Vikdalsvägen 50 i Nacka. Om du själv hämtar din order tillkommer ingen fraktkostnad och du får dessutom träffa vår utomordentligt trevliga personal.

Vår ambition är att du som kund alltid ska få din leverans så snabbt som möjligt. Idag levererar vi över 95% av alla ordrar till våra kunder inom 3-5 vardagar. Om någon oförutsedd försening skulle ske i din leverans kommer vi att kontakta dig så fort som möjligt och du har alltid rätt att häva köpet utan kostnad.

Om vi inte får kontakt med dig och inte kan leverera hela din order inom 10 arbetsdagar kommer vi att delleverera så stor del av beställningen som möjligt, givetvis utan extra kostnad för dig som kund.

Vi tar fullt ansvar för varor som skadas eller kommer bort när din order levereras till dig. Om du skickar tillbaka en vara till oss är det du som kund som ansvarar för godset. Om du upptäcker att godset du mottar är fraktskadat vid leverans ber vi dig ange detta på fraktsedeln redan när du kvitterar ut varan.


Betalning

Active Outfit använder i första hand Klarna Checkout för betalning. Genom Klarna Checkout kan du bl.a. betala med faktura, avbetalning, kortbetalning och direktbetalning från din bank. 

Kortbetalningar

Ingen extra avgift tillkommer för kortbetalningar. När köpet genomförs reserveras beloppet på ditt kort, pengarna dras från ditt kort först i samband med utleverans av dina varor från vårt lager.

Faktura

Väljer du att betala med faktura får du en faktura med 14 dagars kredit utställd i samband med leveransen av dina varor. Fakturor betalas till vår samarbetspartner Klarna AB. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift och dröjsmålsränta.

Delbetalning

Genom Klarna erbjuder vi även möjlighet till delbetalning. Du väljer då själv hur mycket du vill betala varje månad. Ingen uppläggningsavgift tillkommer vid delbetalning, dock utgår en aviavgift samt ränta enligt Klarnas gällande villkor.

Direktbetalning

Genom Klarna Checkout kan du även betala med direktbetalning från ditt bankkonto. Pengarna dras då från ditt konto i samband med köpet och betalas ut till Active Outfit i samband med utleverans av dina varor från vårt lager. För att betala med PayPal eller som företag på den svenska sidan måste du först byta till engelska och sedan tillbaka igen när du står i kassan. (Vi jobbar på en smidigare lösning)

Klicka här för att läsa fullständiga villkor för Klarnas tjänster.


Sortimentsgaranti

Vi strävar efter att erbjuda våra kunder marknadens bästa sortiment av jakt-, fiske- och friluftsutrustning. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och bredda sortimentet ytterligare och erbjuder som en del av det arbetet vår unika sortimentsgaranti.

Sortimentsgarantin innebär att vi förbinder oss att ordna fram de produkter du söker inom 30 dagar om de inte redan finns i vårt sortiment. Om vi inte kan ordna fram produkterna du söker inom 30 dagar får du möjlighet att köpa den närmast snarlika produkten från oss med 20% rabatt.

Villkor för sortimentsgaranti

 • Sortimentsgarantin gäller enbart för varor som är allmänt tillgängliga på den svenska marknaden. Garantin omfattar exempelvis inte andra handlares egna varumärken, dvs produkter som tillverkas direkt av handlaren och enbart finns tillgänglig hos den handlaren.
 • Garantin gäller ej om varan har utgått eller är slutsåld hos den svenska leverantören, distributören eller generalagenten.
 • För att sortimentsgarantin ska gälla måste produkten vara sådan att det huvudsakliga användningsområdet är jakt, sportfiske eller friluftsliv alternativt att produkten är ett naturligt tillbehör till någon av de produkter som redan finns i Active Outfits sortiment.
 • Sortimentsgarantin gäller inte om bestämmelser eller policybeslut hos tillverkaren eller leverantören gör att Active Outfit inte tillåts agera som återförsäljare av varan.
 • Active Outfit förbehåller sig rätten att undanta en vara från sortimentsgarantin om den inte uppfyller våra kvalitetskrav. Vi har också rätt att undanta en produkt från sortimentsgarantin om den bedöms vara osäker, farlig eller bryter mot våra etiska riktlinjer.

Priser och prisgaranti

För alla medborgare som är bosatta inom EU gäller att samtliga priser är dagsaktuella priser inklusive antingen 25%, 12% eller 6% moms. Moms och eventuella fraktkostnader redovisas alltid innan köpet bekräftas i kassan. På specialbeställningar av varor som skickas direkt från tillverkaren (exempelvis vapenskåp) kan extra fraktkostnader tillkomma vid utlandsleveranser. Om din order berörs av någon extra fraktkostnad kommer du alltid att kontaktas för godkännande av kostnaden innan leveransen påbörjas.

Vi reserverar oss för felskrivningar och tekniska problem i samband med prisangivelser och förbehåller oss rätten att makulera ordrar på produkter med uppenbart felaktiga priser.

Vår prisgaranti är till för att du alltid ska kunna känna dig trygg med att du handlar till bästa pris när du handlar hos oss. Om du köper en vara hos oss och sedan hittar den billigare någon annanstans ersätter vi dig för mellanskillnaden eller matchar priset på din order om den inte har levererats ännu.

För att utnyttja prisgarantin behöver du bara kontakta oss med ditt ordernummer samt en länk till den butik där varan finns att köpa till ett lägre pris. (Det måste gå att utläsa att det är samma vara och pris på produkten.) Om varan finns i en fysisk butik utan hemsida går det bra att ange vilken butik det gäller samt telefonnummer till butiken så att vi kan stämma av priset och återbetala mellanskillnaden eller matcha priset på din order.

Villkor för prisgaranti

 • Prisgarantin gäller enbart köp med leverans inom Sverige.
 • Garantin gäller för matchning av priser i svenska butiker (både fysiska butiker och e-handlare) som säljer i SEK till kunder bosatta i Sverige (d.v.s. det skall vara ett svenskt bolag som ligger bakom butiken).
 • Priset gäller enbart butikens ordinarie pris, ej tillfälliga kampanjer, rea-priser, utförsäljning eller liknande.
 • Garantin gäller ej auktioner.
 • Varan måste vara densamma (d.v.s. samma storlek, färg, utförande, årsmodell och liknande). Den får heller inte vara en del av ett storpack.
 • Produkten måste ha sitt ursprung hos svensk grossist eller generalagent, dvs prisgarantin gäller ej parallellimporterade produkter.
 • Varan det gäller måste gå att köpa i butiken där du hittat priset, dvs garantin gäller inte om varan är slutsåld, tillfälligt slut eller har utgått ur sortimentet.
 • Garantin gäller i 7 dagar efter att kunden genomfört en beställning hos Active Outfit.
 • Priset måste vara inklusive frakt- och administrativa avgifter.
 • Kunden måste inkomma med en länk till butiken där man kan utläsa att det är samma märke, modell och storlek. Är det en fysisk butik skall butiksnamn, telefonnummer samt pris finnas med.

Fria byten och ångerrätt

Utöver den lagliga ångerrätten på 14 dagar erbjuder Active Outfit fria byten under samma tid. Det betyder att du får en returfraktsedel som bekostas av oss om du vill byta din vara. Fria byten omfattar inte specialprodukter som skickas direkt från tillverkaren (exempelvis vapenskåp).

Som privatperson har du en laglig ångerrätt på 14 dagar från det att du mottagit din leverans. Vill du under denna tid skicka tillbaka din vara för antingen byte eller återköp så ber vi dig kontakta vår kundtjänst.

Vid byten bekostar Active Outfit returfrakten inom Sverige, vid retur och återköp står du själv för returfrakten.

Om du vill använda möjligheten till fritt byte är du välkommen att kontakta oss, så hjälper vi dig med handlingarna du behöver.

När du returnerar en vara uppmanar vi dig att returnera den i väsentligen oförändrat skick. Om varorna som skickas tillbaka är begagnade, ofullständiga eller om förpackningen skadats mer än vad som är nödvändigt för att du ska haft möjlighet att titta närmare på produkten kan du tvingas ersätta den värdeminskning detta medför.

Det går enligt svensk lag också bra att använda Konsumentverkets standardformulär för att åberopa ångerrätten, den återfinns här.

Vid ett ångrat köp sker återbetalning senast inom 14 dagar efter att vi mottagit och hanterat din retur, men oftast snabbare då vi handlägger alla ärenden utan onödiga dröjsmål.


Reklamationer

Om du vill reklamera en vara ber vi dig kontakta oss. Du kommer då att få en returfraktsedel som bekostas av Active Outfit, vilket förenklar returprocessen. Du har enligt svensk lag möjlighet att reklamera en vara i upp till 3 år efter köpet.

Reklamationsrätten gäller fel som kan härledas till produktionen av varan eller skador som uppkommer innan produkten levereras till dig som konsument, den gäller alltså inte normalt slitage eller åldrande av produkten. En reklamation skall göras så snart som möjligt efter att felet upptäckts. Efter att vi mottagit den returnerade varan kommer vi att behandla ärendet inom 30 dagar.


Personuppgifter

Alla personuppgifter som du lämnar till oss hanteras med största respekt och i enlighet med gällande lagar och regleringar. Vårt sätt att samla och lagra information följer Personuppgiftslagen, SFS 1998:204. Lagen bygger på gemensamma regler som har beslutats inom EU.

Du kan läsa mer om hur vi hanterar dina uppgifter och vilka rättigheter du har i vår Personuppgiftspolicy.


Cookies

En cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att spara på din dator. Cookies används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i en cookie är möjlig att använda för att följa en användares surfande.

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om:

 • att webbplatsen innehåller cookies,
 • vad dessa cookies används till och
 • hur cookies kan undvikas

Active Outfit använder cookies. Dels för att rent tekniskt hålla reda på vad en användare gör på sidan, inloggning, lagt något i varukorgen osv. Vi använder även cookies för att mäta trafik och för att kunna utvärdera marknadsföringsinsatser. Accepterar man inte cookies i sin webbläsare så kommer mycket av funktionaliteten på sidorna att sluta fungera.

Vill du inte acceptera cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av kakor eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Du kan läsa mer om cookies hos PTS eller på Wikipedia.


Tvist

Vid eventuell tvist har Active Outfit som policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.


Force Majeure

Vi anser oss befriade från att fullgöra våra förpliktelser i dessa villkor om det beror på ändrad lagstiftning, myndighets åtgärd, konflikt på arbetsmarknaden, brand, översvämning, krig, terrorism, sabotage, olyckshändelser av större omfattning eller liknande händelser.


Övrigt

För övriga frågor gällande villkor, lagar och dina rättigheter som konsument så kan du besöka konsumentverkets hemsida: www.konsumentverket.se

Tillbaka till toppen